“Ik kom uit een Roeland-familie”, lacht vrijwilliger Laurens Dellisse (22 jaar). "Mijn ouders waren hier vrijwilliger, ik ben als deelnemer ook meegeweest op Roeland-kamp en nu ben ik hier zelf aan de slag als kok in Marche, een taalkamp Frans voor jongeren."
Laurens: “Ik studeer momenteel architectuur. Dit is dus waarschijnlijk één van mijn laatste kampen, nu ik nog grote vakantie heb.”
Hoe moeilijk is het om kok te zijn op een Roeland-kamp?
“Neen hoor. Ik heb altijd graag in de keuken gestaan. En ik heb ook een studentenbaantje gehad in een restaurantkeuken. Dus ja, dit is voor mij geen onbekend terrein.”
Hoe verloopt je dag op kamp?
“Om 7u30 zet ik het ontbijt klaar. Daarna ga ik met de logistiek verantwoordelijke boodschappen doen. Voor de lunch prepareer ik meestal een koud buffet met iets extra zoals pasta of pizzabrood. Tijdens de middag zorg ik voor het vieruurtje, waarna ik begin aan het avondmaal dat bestaat uit drie gangen. Mijn dag sluit ik af door de keuken op te ruimen.”
“Ik werk ongeveer van 7u30 tot 21 uur. Uiteraard heb ik in de ochend en de avond een paar uur pauze. Het is heel ontspannend werken.”
Wat vind je leuk als vrijwilliger?
“Ik werk hier graag als vrijwilliger omdat er toch een vakantiesfeer heerst. Ik ben al een aantal jaar aan de slag op hetzelfde kamp en dat geldt ook voor de meeste moni’s hier. Hierdoor kennen we mekaar door en door en dat schept een band.”
Wat vind je minder leuk als vrijwilliger?
“Niet echt iets. Behalve misschien de vermoeidheid die toeslaat na 10 dagen kamp.”
Welk voordeel haal je er zelf uit om vrijwilliger te zijn?
“Het is altijd een mooie ervaring voor op je cv. En ik vind het fijn om me nuttig te maken tijdens de vakantie.”
Wat is je mooiste kampherinnering?
“De leuke kampsfeer waar iedereen elkaar helpt. En de sterke samenhang binnen het team.”
Welk advies heb je voor potentiële vrijwilligers?
“Ga er gewoon voor! Ook als je geen ervaring hebt. We helpen je zeker. Je maakt hier enorm veel plezier, je leert enorm veel en je ontmoet toffe mensen.”