Wat leren kinderen op de Junior-kampen Frans en Engels? Hoe zorgen de moni’s ervoor dat ze zich meteen thuis voelen op kamp? Wat schaft de pot? Hieronder vind je een lijst met de meestgestelde vragen en antwoorden.
Wat zijn de Junior-kampen?
Op onze Junior-kampen zijn alle kinderen van 9 tot 12 jaar welkom. Of je nu kiest voor internaat of externaat, deze kampen bieden een onvergetelijke ervaring waarbij de deelnemers een nieuwe taal leren en tegelijkertijd plezier maken. Voorkennis van Engels of Frans is niet vereist!
Waarom je kind op Junior-kamp sturen?
Tijdens de kampen leren kinderen op een speelse manier een nieuwe taal, waarbij de nadruk ligt op de spreekdurf. Alle activiteiten worden op een ludieke manier aangepakt, zodat deelnemers zich comfortabel voelen om de taal te oefenen. Bovendien mogen ze onderling nog hun moedertaal spreken.
Wat leren de kinderen op Junior-kamp?
Zichzelf voorstellen, de kleuren, getallen, emoties, dieren, sport en hobby’s … op de Junior-kampen leren de deelnemers de woordenschat van alledaagse thema’s. Die nieuwe kennis passen ze meteen toe in de taalateliers, tijdens de spelen, de uitstap … Na het taalkamp kunnen de kinderen zelfs al vlot een paar zinnen formuleren in de nieuwe taal.
De animatoren spreken alleen de doeltaal maar leggen alles met handen en voeten uit, waardoor alle kinderen alles begrijpen en snel de nieuwe taal oppikken.
Hoe leren de kinderen de nieuwe taal?
Onze aanpak is speels en interactief. Kinderen leren niet alleen tijdens de taalateliers, maar ook via rollenspellen, knutselactiviteiten, sportmomenten, het grote spel, maaltijden en uitstapjes. Zo worden ze op een natuurlijke manier ondergedompeld in de taal.
Hoe zorgen de moni’s ervoor dat de kinderen zich meteen goed voelen op kamp?
Onze monitoren zijn super bereikbaar, vriendelijk en ervaren. Ze zorgen voor een huiselijke sfeer en betrekken alle kinderen bij alle activiteiten.
Zodra de kinderen aankomen, spelen ze meteen verschillende leuke kennismakingsspelletjes samen met de moni's. Daarna delen we de kinderen op in kleinere groepjes volgens hun taalniveau.
In de namiddag kiezen de kinderen een activiteit die ze leuk vinden. De moni’s houden een oogje in het zeil om er zeker van te zijn dat iedereen zich op zijn gemak en gelukkig voelt.
Hoe verloopt de kennismaking tussen de ploeg en de kinderen en de kinderen onderling?
In de klas worden de kinderen ingedeeld op basis van hun taalniveau, waardoor ze zich meteen op hun gemak voelen. Bij de kamerindeling houden we rekening met ieders voorkeuren, zodat vrienden, broers en zussen samen kunnen slapen in mogelijke mate.
's Avonds zijn er workshops waarbij de kinderen vrij kunnen kiezen welke activiteit ze willen doen. Zo is er voor ieder wat wils en kunnen ze nieuwe hobby’s en talenten ontdekken.
Wat staat er zo op het menu?
We bieden een gevarieerd menu aan, met gerechten zoals spaghetti, BBQ, frietjes, worst met appelmoes, en nog veel meer! We voorzien steeds een vegetarisch alternatief!
Waar slapen de kinderen?
De kinderen slapen in kamers met 3 tot 6 kinderen, afhankelijk van de grootte van de groep.
Hoe kan je de avonturen van je kind volgen?
De projectverantwoordelijke stuurt bij aanvang van het kamp een mail met de eerste informatie zoals het kamptelefoonnummer en mailadres. Ouders kunnen de avonturen van hun kind volgen via onze blog, waar dagelijks updates en foto's worden geplaatst.
Hoe kan je je kind contacteren?
In geval van nood kunnen ouders contact opnemen met het noodnummer van Roeland of met de projectcoördinator van het kamp. Die info krijg je bij de start van het kamp via de blog en/of via mail.
Hoe ziet een dagplanning er uit?
Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van hoe een dagplanning eruitziet.