Maatregelen Corona

Maatregelen Corona - Update 8/03/2021

Gaat jouw zoon of docher mee op taalvakantie met Roeland? Lees dan zeker onderstaande informatie.

Roeland vzw volgt de situatie en de maatregelen rond corona en jeugdwerk dagelijks op. Op dit moment vinden de kampen in de paasvakantie en de zomer plaats. Om je zo goed mogelijk te informeren, hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen en antwoorden. 

Animatiefilm Corona

Hoe wij alle deelnemers en vrijwilligers veilig houden, zie je in deze korte animatie: Amber (vrijwilliger) en Floris (deelnemer)

Gaan de kampen in de paasvakantie en de zomer?

Ja, volgens de huidige maatregelen gaan alle kampen door. We volgen de situatie elke dag op en brengen je meteen persoonlijk op de hoogte als deze situatie verandert.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de kampen veilig verlopen?

Afgelopen zomer hadden we 2.000 deelnemers en 750 vrijwilligers. We hebben iedereen heel goed geïnformeerd over veiligheid, gezondheid en hygiëne. Met als resultaat: er is geen enkel kind of vrijwilliger ziek geworden door Corona op onze kampen

Bekijk zeker onze korte animaties: Amber (vrijwilliger) en Floris (deelnemer)

Mag mijn kind gewoon deelnemen aan activiteiten, werkingen en kampen?

Ja! Je kind mag deze zomer naar het speelplein, op kamp of naar de jeugdactiviteit.Ten minste als je kind: 

  • niet ziek is op moment van deelname
  • tot minimaal 5 dagen voor deelname niet ziek is geweest (focus op coronasymptomen)
  • niet tot de risicogroep behoort

Hoort je kind wel tot de risicogroep? Dan mag je kind gaan mits jouw toestemming, of als je een attest van de dokter hebt. Zie ook volgende vraag: 'Wat zijn de risicogroepen en wat als mijn kind daar onder valt?

Wat als mijn kind ziek wordt op kamp, de activiteit of tijdens de werking?

Er wordt een vaste procedure gevolgd wanneer een kind ziek wordt. We voorzien een quarantaine ruimte op de locatie waar je kind dan kan apart gezet worden wanneer er vermoeden van besmetting is. Ze nemen contact op met een huisarts in de buurt van het kamp of de activiteit. De huisarts zal de groep adviseren over te ondernemen stappen. Dit wil onder meer zeggen dat je als ouder of opvoeder kan gevraagd worden je kind op te halen. Hou hier dus zeker rekening mee. Kinderen (en ook begeleiders/omkadering…) die ziek zijn horen niet thuis op het kamp, de activiteit of de werking en worden dus in quarantaine geplaatst en zo snel mogelijk opgehaald.

Wie uitgeput is, heeft meer kans om ziek te worden. Om dat te vermijden, zorgen we ervoor dat iedereen genoeg kan uitrusten.

Ben ik verzekerd als mijn kind corona krijg op kamp?

Corona valt niet onder de verzekering van Roeland vzw, maar valt onder de ziekteverzekering van de deelnemer/ouder zelf.

Roeland vzw voorziet niet in een (gedeeltelijke) terugbetaling wanneer jouw kind door ziekte vroegtijdig het kamp moet verlaten.

Gaan uitstappen door op kamp?

Door de veranderende regelgeving rond corona is het nog niet duidelijk welke externe activiteiten kunnen of mogen doorgaan. Roeland vzw stelt de gezondheid van jouw kind op de eerste plaats. We laten dus enkel externe activiteiten doorgaan als dit op een veilige manier kan.

Wat als mijn taalkamp niet mag doorgaan?

Roeland vzw organiseert taalkampen in België, Frankrijk en Engeland. Wanneer de overheid reizen verbiedt naar Frankrijk en/of Engeland, dan proberen we een alternatief aanbod in eigen land te organiseren, zodat jij de kans krijgt om je kamp om te boeken in mate van het mogelijke.

Als je je gading niet vindt in ons alternatief aanbod vindt, betalen we je inschrijvingsgeld volledig terug.

Wat als Roeland vzw mijn kamp annuleert?

Roeland vzw betaalt je inschrijvingsgeld volledig terug wanneer wij genoodzaakt worden om je taalkamp te annuleren. Meer informatie over onze annuleringsvoorwaarden vind je terug bij onze algemene voorwaarden.

Wat als ik zelf het taalkamp van mijn kind wil annuleren?

Wanneer jij het taalkamp van je kind annuleert, gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via info@roeland.be of bel ons op het nummer 09 221 60 44.

Sowieso contacteren wij jou zo snel mogelijk wanneer de huidige maatregelen wijzigen en als dit invloed heeft op het kamp dat je geboekt hebt.