Maatregelen Corona

Maatregelen corona - Update 29/04/2021

Zomer 2021

Alle taalkampen gaan deze zomer door. In bubbels van 50 deelnemers. Voor de organisatie van onze taalkampen baseren we ons op de richtlijnen van de overheid. De komende weken zullen we hierover nog meer info ontvangen. We houden je zeker op de hoogte. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief en Facebook-pagina.

Wat met buitenlandse vakanties?

De regel dat vakanties in het buitenland niet verder mogen doorgaan dan 150km van de grens, is er dit jaar niet. Toch zijn we ook nog afhankelijk van de modaliteiten rond reizen in Europa, en van de maatregelen ter plaatse. Van zodra we hierover meer weten, laten we dit weten.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de kampen veilig verlopen?

Afgelopen zomer hadden we 2.000 deelnemers en 750 vrijwilligers. We hebben iedereen heel goed geïnformeerd over veiligheid, gezondheid en hygiëne. Met als resultaat: er is geen enkel kind of vrijwilliger ziek geworden door corona op onze kampen!

Bekijk zeker onze korte animaties: Amber (vrijwilliger) en Floris (deelnemer)

Wat als mijn kind ziek wordt op kamp, de activiteit of tijdens de werking?

Er wordt een vaste procedure gevolgd wanneer een kind ziek wordt. We voorzien een quarantaine ruimte op de locatie waar je kind dan kan apart gezet worden wanneer er vermoeden van besmetting is. De vrijwilligers nemen contact op met een huisarts in de buurt van het kamp of de activiteit. De huisarts zal de groep adviseren over de te ondernemen stappen. Dit wil onder meer zeggen dat je als ouder of opvoeder kan gevraagd worden je kind op te halen. Hou hier dus zeker rekening mee. Kinderen (en ook begeleiders/omkadering…) die ziek zijn horen niet thuis op het kamp, de activiteit of de werking en worden dus in quarantaine geplaatst en zo snel mogelijk opgehaald.

Wie uitgeput is, heeft meer kans om ziek te worden. Om dat te vermijden, zorgen we ervoor dat iedereen genoeg kan uitrusten.

Ben ik verzekerd als mijn kind corona krijg op kamp?

Corona valt niet onder de verzekering van Roeland vzw, maar valt onder de ziekteverzekering van de deelnemer/ouder zelf.

Roeland vzw voorziet niet in een (gedeeltelijke) terugbetaling wanneer jouw kind door ziekte vroegtijdig het kamp moet verlaten.

Gaan uitstappen door op kamp?

Door de veranderende regelgeving rond corona is het nog niet duidelijk welke externe activiteiten kunnen of mogen doorgaan. Roeland vzw stelt de gezondheid van jouw kind op de eerste plaats. We laten dus enkel externe activiteiten doorgaan als dit op een veilige manier kan.

Wat als mijn taalkamp niet mag doorgaan?

Roeland vzw organiseert taalkampen in België, Frankrijk en Engeland. Wanneer de overheid reizen verbiedt naar Frankrijk en/of Engeland, dan proberen we een alternatief aanbod in eigen land te organiseren, zodat jij de kans krijgt om je kamp om te boeken in de mate van het mogelijke.

Als je je gading niet vindt in ons alternatief aanbod vindt, betalen we je inschrijvingsgeld volledig terug.

Wat als Roeland vzw mijn kamp annuleert?

Roeland vzw betaalt je inschrijvingsgeld volledig terug wanneer wij genoodzaakt worden om je taalkamp te annuleren. Meer informatie over onze annuleringsvoorwaarden vind je terug bij onze algemene voorwaarden.

Wat als ik zelf het taalkamp van mijn kind wil annuleren?

Wanneer jij het taalkamp van je kind annuleert, gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via info@roeland.be of bel ons op het nummer 09 221 60 44.

Sowieso contacteren wij jou zo snel mogelijk wanneer de huidige maatregelen wijzigen en welke invloed dit heeft op het kamp dat je geboekt hebt.