Maatregelen Corona

Maatregelen corona - Update 14/06/2021

Gaan de taalkampen in de zomer van 2021 door?

Hoera, alle taalkampen gaan deze zomer door in bubbels van 100 deelnemers. Voor de organisatie van onze taalkampen baseren we ons op de richtlijnen van de overheid. De komende weken zullen we hierover nog meer info ontvangen. We houden je daar zeker van op de hoogte. Schrijf je daarom in op onze nieuwsbrief en volg onze Facebookpagina.

Wat met buitenlandse vakanties?

Jammer genoeg kunnen onze kampen in Engeland deze zomer niet doorgaan. We volgen hiermee de richtlijnen van de overheid van 4 juni 2021.

Onze kampen in Frankrijk gaan wel door. Opgelet: je zoon of dochter moet het digitale COVID-certificaat van de EU (beschikbaar vanaf 01/07) kunnen voorleggen met:

  • een bewijs van volledige vaccinatie of
  • een negatieve PCR-test (maximaal 72 uur oud) of
  • een bewijs dat je (recent) van Covid-19 hersteld bent. 

Alle info over het certificaat vind je terug op www.covidsafe.be. Zorg dat je dit kan tonen bij het opstappen of bij de aankomst in het centrum. Zonder dit bewijs mag je kind niet deelnemen aan het kamp.

Ook onze animatoren en coaches moeten het COVID-certificaat kunnen voorleggen. Zou houden we het deze zomer leuk én veilig.

In Frankrijk zijn de regels rond mondmaskers voorlopig strenger dan in België: gelieve dus zeker voldoende mondmaskers mee te geven met je zoon of dochter (zie Laatste Richtlijnen). Wij blijven de situatie in Frankrijk op de voet volgen en passen deze pagina aan als er richtlijnen veranderen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de kampen veilig verlopen?

Afgelopen zomer hadden we 2.000 deelnemers en 750 vrijwilligers. We hebben iedereen heel goed geïnformeerd over veiligheid, gezondheid en hygiëne. Met resultaat: er is geen enkel kind of vrijwilliger ziek geworden door corona op onze kampen! Ook dit jaar zetten we opnieuw sterk in op veiligheid en hygiëne.

Op de meeste kampen verblijft er maar één kampbubbel. Elke bubbel heeft zijn eigen sanitair.

Bij Roeland slapen de deelnemers in kleine kamers: geen grote slaapzalen bij ons. We zorgen overal dat de kamers voldoende verlucht worden.

Wie mag mee op kamp?

Wie ziek is of wie drie dagen voor vertrek ziektesymptomen vertoont (hoesten, koorts, moeilijk ademen, verstopte neus, geur- en smaakverlies, ...), mag niet mee. Deze regel geldt voor iedereen: voor alle deelnemers, monitoren, kookploegen, ...

Wie besmet is met COVID - 19 of onder 1 dak woont met een besmet persoon kan niet deelnemen tijdens de opgelegde quarantaine- of isolatieperiode.

Wie tot een risicogroep behoort, mag mee als de huisarts daar de toestemming voor geeft.

Wat als mijn kind ziek wordt op kamp, de activiteit of tijdens de werking?

Er wordt een vaste procedure gevolgd wanneer een kind ziek wordt. We voorzien een quarantaine ruimte op de locatie waar je kind apart kan zitten als er een vermoeden van besmetting is. De vrijwilligers nemen contact op met een huisarts in de buurt. De huisarts zal de groep adviseren over de te ondernemen stappen. Dit wil onder meer zeggen dat je als ouder of opvoeder gevraagd kan worden je kind op te halen. Hou hier dus zeker rekening mee

Ben ik verzekerd als mijn kind corona krijgt op kamp?

Corona valt niet onder de verzekering van Roeland vzw, maar valt onder de ziekteverzekering van de deelnemer/ouder zelf.

Roeland vzw voorziet niet in een (gedeeltelijke) terugbetaling als jouw kind door ziekte vroegtijdig het kamp moet verlaten.

Gaan uitstappen door op kamp?

Door de veranderende regelgeving rond corona is het nog niet duidelijk welke externe activiteiten kunnen of mogen doorgaan. Roeland vzw stelt de gezondheid van jouw kind op de eerste plaats. We laten dus enkel externe activiteiten doorgaan als dit op een veilige manier kan.

Wat als mijn taalkamp niet mag doorgaan?

Roeland vzw organiseert taalkampen in België, Frankrijk en Engeland. Als de overheid reizen verbiedt naar Frankrijk en/of Engeland, dan proberen we een alternatief aanbod in eigen land te organiseren, zodat jij de kans krijgt om je kamp om te boeken in de mate van het mogelijke.

Als je je gading in ons alternatieve aanbod niet vindt, betalen we je inschrijvingsgeld volledig terug.

Wat als Roeland vzw mijn kamp annuleert?

Roeland vzw betaalt je inschrijvingsgeld volledig terug wanneer wij genoodzaakt worden om je taalkamp te annuleren. Meer informatie over onze annuleringsvoorwaarden vind je terug bij onze algemene voorwaarden.

Wat als ik zelf het taalkamp van mijn kind wil annuleren?

Wanneer jij het taalkamp van je kind annuleert, gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via info@roeland.be of bel ons op het nummer 09 221 60 44.

Sowieso contacteren wij jou zo snel mogelijk als de huidige maatregelen wijzigen en laten we je weten welke invloed dit heeft op het kamp dat je geboekt hebt.